Wat is een simonly abonnement?

Normaal gesproken krijg je bij een abonnement voor mobiele telefoon van je provider een mobiele telefoon. Soms moet je hier een bedrag extra voor betalen. Maar zelfs in het laatste geval zorgt de aanbieder van het abonnement ervoor dat het toestel goedkoper is dan als je hem los zou kopen.

Zo'n provider doet dat natuurlijk niet zomaar. Door jou een mooie telefoon gratis of goedkoop aan te bieden kan hij jou meer vragen voor een abonnement. Uiteindelijk betaal je dus meer aan je abonnement en minder voor je telefoon. Ook als je al een telefoon hebt betaal je normaal gesproken meer door deze regeling aan een abonnement.

Bij een sim-only abonnement is dat anders. Sim only betekent namelijk dat het enige wat je krijgt alleen een simkaart is, het kaartje dat je in je telefoon doet zodat je er mee kan bellen. Je krijgt dus geen telefoon van de provider, maar je betaalt wel een flink stuk minder. Je voordeel kan soms wel oplopen tot tientallen euro's per maand!

Heb je dus al een telefoon of wil je uit een groter aanbod kiezen, dan is het verstandig om een sim only abonnement af te sluiten. Op onze sim-only vergelijkingssite kan je de verschillende aanbieders en pakketten gemakkelijk vergelijken. Zo reken je gemakkelijk uit welk abo voor jou het goedkoopst is.

Welk abo is voor jou het voordeligst?

Met deze calculator kan je je snel bekijken welk sim-only abonnement het beste bij jou past en zo min mogelijk geld kost. Vul je belgedrag in en klik op Berekenen.

minuten per maand

berichten per maand

(bijvoorbeeld: 30 belminuten en 200 SMS-jes)