Nummerbehoud bij sim-only abonnement

Als u overstapt van provider of abonnement wilt u natuurlijk graag uw eigen nummer behouden. Gelukkig is dit in principe altijd mogelijk.

Bestaand abonnement

Is uw nummer op het moment dat u wilt overstappen gekoppeld aan een abonnement, dan moet u vaak wachten tot het abonnement afloopt of u moet uw abonnement afkopen. De provider is niet verplicht het nummer vrij te geven zolang u nog een lopend abonnement heeft.

Kosten nummerportabiliteit

De nieuwe telefonieaanbieder kan kosten in rekening brengen om uw nummer over te zetten. Deze mogen echter niet meer dan € 10,- bedragen. Indien u bij dezelfde aanbieder een ander abonnement neemt of overstapt van prepay, is het zelfs helemaal gratis.

Maximale termijn meenemen nummer

Bij het overstappen van aanbieder heeft u er recht op dat het nummer binnen 10 werkdagen wordt overgezet. Na afloop van deze termijn moet u met uw oude nummer kunnen bellen bij uw nieuwe provider.

Klachten en geschillen

Ondervindt u problemen bij het meenemen van uw telefoonnummer, dan kunt u het beste eerst een brief schrijven naar uw aanbieder. Mocht dit niet het gewenste effect hebben, dan kunt u aan De Geschillencommissie uw probleem voorleggen. Deze onafhankelijke commissie geeft dan een bindend advies over wie er gelijk heeft.

Sim-only abonnementen vergelijken »